22 Feb
22Feb

Ha állatokról van szó, akkor nem szabad a véletlenre bízni a biztonságukat! Így vagyunk ezzel Mi is. Én Nárcisz vagyok és a párommal, Danival együtt vezetjük a ChiliCord EbDesign-t. Mint minden embert, Minket is kedvenceink inspirálnak nap, mint nap, ők Lord Malloy és Balu Kapitány.

Az igazi inspiráció

Chili volt az első kutyusunk közösen Danival. Egy álmunk vált valóra, amint betoppant az életünkbe! Amikor az ember életében változás történik, valahogy mindig  megérzi, hogy ez valami más, valami nagyobb jót jelent. Ez abban a pillanatban is így volt. 

Természetesen ahogy azt illik, mindent de tényleg mindent megvettünk neki, amit csak lehetett. Nyakörvek és pórázok hadai sorakoztam a szekrény részében! Mert neki olyan is volt, egy elkülönített rész! És itt már kezdett motoszkálni az agyunkban, hogy "na jó, lehet, hogy ez más sok lesz". 

Abban az időben aktívan karate edzőként tevékenykedtem, és éppen a nyári szezonban, edzőtáborokat tartottunk gyerekeknek. És mit ad a sors, a pihenő időben, miközben felügyeltem a piciket, az egyik edzőtársan valamifurát kezdett el készíteni kötelekből. Világ életemben imádtam kreatívkodni, de, ilyet még nem láttam. Ez volt a makramé technika. Előszőr karkötők garmadáját készítettem el, Daninak is persze, aki egyébként nem volt oda soha a karkötőkért, de ezt nem lehetett leszedni róla. És akkor jött az ötlet, hogy ebből bizony nyakörv is fonható. Így is lett! Elmentünk szépen, az akkor még idegen, mostanra már barátként említhető köteles bácsihoz, alias Mr. Paracordhoz :P, és megvettük az első métereket. Természetesen nem hoztunk el elég alapanyagot :D.

Ezt javítva később, megszületett az első szett Chilinek. Imádtam készíteni! Le is mentünk az első körre benne, és mindenki a csodájára járt. Annyira tetszett az embereknek, hogy állandóan kérdezgették, hogy "honnan van?", "tényeg te csináltad?". És igen, jó érzés volt, hogy sokaknak tetszett. Aztán valaki egyszer megkérdezte tőlünk, hogy "miért nem csináltok erre egy vállalkozást, biztosan sokaknak tetszene, vágjatok bele!"

Megfogadtuk a jó tanácsot, és elindítottuk - így vissza tekintve - az életünk legmerészebb és egyben legjobb döntését! 

A név választás szinte adta magát! Egyértelműen azt szerettük volna ha Chili neve valamilyen formában megjelenik benne. A "Cord" része pedig a paraCORD, tehát a kötél elnevezéséből adódott hozzá. Így született meg végérvényesen a CHILICORD, mint 2. gyermekünk, ha lehet így nevezni.

Az első lógónk, ami Chilit szimbolizálja és az első nyakörv a nyakában! 


Csapjunk a lovak közé

Hobbinak indult! Dani a munka mellett, én pedig iskola mellett vágtam bele. Az elején, alapvető volt, hogy én fonok majd, hiszen én tanultam meg, majd én csinálom ezt a részét! De egyre több dolgunk akadt, és kezdtem azt érezni, hogy egyedül ez nem fog így működni.
Próbáltam Daninak is megmutatni, de akkor abban a pillatnatban azt mondta, sosem felejtem el " na jó, én ezt biztos nem csinálom, majd az adminisztratív részét..."

De hamar megtört. :D Egyre komolyodott a történet, és rájöttünk, hogy ez nem csak abból áll, hogy fonogatunk otthon, unalmunkban, tévézés közben, és kész, hanem ebbe kő kemény munkát, számolás, mérést, alapanyagbeszerzést, marketinget és még napestig sorolhatnám, hogy mit kell beleölni. 

Ő is egy igen kreatv férfi, de nem csak a barkácsolás, szerelés téren, hanem az ilyen pepecs dolgokban is. Nagyon sokszor jobbak a meglátásai mint nekem, és ezt nem nagyképűen mondom, hanem mert így van.

Na szóval, jöttek az üzenetek a megrendelések és alig győztük. Dani nélkül már nem tudtam mindent csinálni és meghoztunk egy elég nagy döntést, az életünkben, nevezhetném mérföldkőnek....ő, aki kereste a pénzt, aki eltartotta a mi kis családunkat, azt modta, hogy "nem dolgozom másnak tovább, ezt csinálom 100%-osan."

Éles helyzet

Vannak tipikus élethelyzetek vagy pillanatok, amikor is elhagyja az ember száját egy mondat, hogy "ez biztos, hogy jó ötlet volt?". Kitartottunk minden nehézség ellenére. Mert igen, semmi sem könnyű és a céljainkért harcolni kell, annyira kell akarnunk, hogy az már fáj. Ahogy a klisék is mondják, "fájdalom nélkül nincs győzelem".

De kilábaltunk a nehéz hónapokból, ezekből merítettünk és persze Chili kedvességéből önzetlen szeretetéből. Aztán, egyszer eljött egy nap, amikor valami nem stimmelt vele. Dudorokat, csomókat éreztünk a hasánál, azonnal elvittük orvoshoz. Megállapították, hogy álvemhes. Kezeltük őt rögtön, ahogy azt kellett. Megkapott mindent, szépem ki is lábalt belőle, meggyógyult. De azt javasolta az orvos, hogy ivartalanítsuk. Kértünk időpontot, hogy többé ilyen ne forduljon elő. Azt a napot a mai napig átkozzuk. 

Eljött a napja, hogy átessünk az ivartalanításon. Azt kívánom, hogy aznap bár közbejött volna valami, bármi. Aznap elvesztettük őt, életünk legféltetebb kincse, elment. Elaludt a műtét közben és többé nem ébredt fel.
A szívünk majdnem megszakadt, mintha a hír hallatán a Föld megállt volna, és az a pillanat örökké tartott volna.

Azt hittük, hogy vége lesz vele együtt az ő kis örökségének is. Akkor nem akartam folytatni. Dani sem. De a családunk, ebben a nehéz pillanatban, nem hagyta ezt nekünk, amiért mindennap hálásak vagyunk! 

Egy új szakasz az életünkben

Nehezen dolgoztuk fel az ő veszeségét, de muszáj volt.
Nem bírtuk azta csöndet amit maga után hagyott, a lakás szinte pangott. És ekkor eldöntöttük, hogy kell, hogy valakiről ismét kondoskodhassunk. Ekkora nem sokra rá érkezett Malloy hozzánk. Aki nagyon sokat segített a lelkünkön! :)
Ő a mai napig is egy terápisá kis medve, mert bármikor ha rossz napunk van, ő az első aki vígasztal és segít átlendülni.
Fél évre rá pedig Baluka! Csodás kis páros, minden rosszban benne vannak! És innentől kezdve már tudjátok, ismertek minket, a munkáinkat.

Köszönjük, hogy elolvastad! Hamarosan folytatjuk a következő bejegyzéssel! 



A ChiliCord EbDesign® márka és amit képvisel

Ahogy már említettük a biztonság Nálunk fő szempont. Innovatív és egyedi anyagot választottunk erre a célra, közel 6 évvel ezelőtt!

Amiben összpontosul a kényelem, a stílus és a megbízhatóság! Ez nem más, mint a paracord kötél, magyarul ejtőernyős zsinór, amelynek az a legfőbb tulajdonsága, hogy 7 darab belső szálból és egy azt körülölelő nylon borításból áll, így együtt alakítják ki a 360 kg-os szakítószilárdságot.
Mi minden termékünkhöz kizárólag magyar kötelet használunk, így biztosítjuk a kiegészítőink tartósságát.

Pozitívumként szeretném még megemlíteni, hogy a nylon alapanyagnak köszönhetően a kötél gyorsan szárad, nem tartja a nedvességet, nem nyúlik, könnyen tisztítható és ellenáll a környezeti és mechanikai hatásokkal szemben. A külső színes köpeny UV álló így tartják meg nyakörveink, pórázaink eredeti színeiket. Minden kiegészítőt a Gazdi és kedvence igényeihez alakítunk, így minden darab szívből készül a Mi kezünk által. Imádjuk a munkánkat, hiszen azt csinálhatjuk, amit igazán szeretünk és nagyon jó érzés, amikor egy kedves vásárlónk azt kapja, amit elképzel vagy talán még jobbat is! ;)

Azért kezdtük el csinálni, mert azt szerettük volna, hogy minden kutyus olyan felszerelésben sétáljon, amit megérdemel.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.